• Kunst aan je muur

    Amersfoort, 9 mei 2022

    Het leveren van een kunstwerk is het sluitstuk van – zonder uitzondering – een bijzondere pad dat ik als kunstenaar samen met diegene die het aankoopt afleg. Een werk koop je niet zomaar, daar gaat tijd overheen. Het vertellen van mijn verhaal achter een werk is een belangrijk aspect tijdens dit traject. Het werk krijgt er zeggingskracht door. Het ter plekke signeren geeft mij altijd een fijn gevoel. De spreekwoordelijke kers op de taart is wanneer ik het werk bij de klant mag komen ophangen.

  • De weg van een kunstwerk

    Amersfoort, 1 december 2021

    De weg van een kunstwerk is enerverend en ondoorgrondelijk, maar uiteindelijk bijzonder. En dan breng je een van je werken naar het Museum Flehite in Amersfoort. Omdat het is opgenomen in de collectie van dit fijne museum. Daar maak ik mijn oude Volvo voor leeg, zodat het met aandacht kan worden vervoerd. Het heeft immers al een weg afgelegd om in Amersfoort te komen. Dank aan Wilcovak voor het met zoveel zorg produceren van dit werk. En dank aan de commissie vanuit Amersfoort in C die dit werk heeft uitgekozen, en in het bijzonder Onno Maurer.

    Hieronder een impressie van de weg van een kunstwerk.

    Het werk zelf staat hieronder afgebeeld.

    De velden achter het gehucht Westernieland in het Noorden van Groningen. Het Wad is nabij, dit doet iets met het licht en lucht. De rij bomen tonen hun pracht in het avondlicht in een zomer die al een eind op streef is. Het is 10 augustus 2017, 21:15 uur.

  • Een fotoboek gaat op reis

    Dokkum, 7 november 2021

    Een fotoboek uitgeven in eigen beheer betekent dat je alles en echt alles zelf moet doen. En dat is fijn. Als een rondreizend verkoper rijd ik stad en land af en bezoek ik boekhandels. Er ontstaan zonder uitzondering fijne gesprekken. En ik ontmoet enkel mensen met een enorme liefde voor boeken. Mensen die, nadat ik de folie van het fotoboek heb losgemaakt, de geur van papier en inkt waarderen. Maar daarna direct naar de inhoud gaan. Ik geniet daarvan met volle teugen. De wijze van transporteren in de verschillende steden verschilt. Een paar foto’s van mijn avontuur.

    Het boek is inmiddels verkrijgbaar bij de volgende boekhandels:

    • Amersfoort: boekhandel Veenendaal
    • Amersfoort: Algemene Boekhandel
    • Bilthoven: De Bilthovense boekhandel
    • Dokkum: Van der Velde Dokkum
    • Drachten: Van der Velde Drachten
    • Groningen: Van der Velde Grote Markt
    • Groningen: Van der Velde A-Kerkhof
    • Harlingen: Van der Velde Boeken
    • Laren: Larense boekhandel
    • Leeuwarden: Van der Velde Leeuwarden
    • Sneek: boekhandel Van der Velde Sneek
    • Texel : Het Open Boek
    • Utrecht: Broese
    • Zeist: boekhandel Kramer & Van Doorn
    • Fotowinkel Cameraland in Alkmaar
    • Museumwinkel van Kade Museum in Amersfoort
    • Museumwinkel van Museum Flehite in Amersfoort
    • Museumwinkel van museum Het Mondriaanhuis in Amersfoort

    Het fotoboek is natuurlijk een fijn cadeau om te geven aan je geliefde, familielid waar je van houdt, of gewoon zomaar! Koop het bij een van deze boekhandels of museumwinkels, of bestel het via deze link.

  • 2e druk fotoboek ‘IN STILTE’!

    Amersfoort, 17 september 2021

    Vandaag is de 2e druk van mijn fotoboek ‘IN STILTE’ gearriveerd! Ruim 650 kg aan boeken wordt geleverd, en dat is best een flinke hoeveelheid. Het aantal boekwinkels waar je het fotoboek kunt aanschaffen stijgt inmiddels gestaag. Als een ware handelsreiziger rijd ik stad en land af en bezoek boekhandels. Elke keer als ik een winkel betreed overvalt mij de spanning: ‘wanneer kies ik het moment om te vragen of dit fotoboek in de collectie mag worden opgenomen?’. Soms moet ik een doordachte planning maken, want in sommige steden mag ik niet meer komen met mijn oude trouwe Volvo Dirk. Geeft niets, een fietsenrek met mijn stadsfiets biedt uitkomst. In de fietstassen heb ik twee speciaal gemaakte dozen ingepast, zodat de boeken heel overkomen. Gewapend met een twintigtal exemplaren gaat de fietstocht van de grenzen van een stad naar het bruisende binnenste waar het allemaal gebeurt. Ik geniet daar enorm van. Zo ook naar Utrecht. Ik volg de weg die ik in mijn jeugd eind jaren ’70 ook op de fiets – ik had geen geld voor de bus – aflegde om naar de ‘grote’ stad te gaan. De boekhandels in deze stad zitten op fijne plekken. En met de fiets ernaartoe is een feest.

  • Promo fotoboek ‘IN STILTE’

    Utrecht, 3 juli 2021

    Om mijn nieuwe fotoboek ‘IN STILTE’ te promoten is er een korte film gemaakt.

    Veel dank aan Herbert Boland, die de muziek heeft gecomponeerd en uitgevoerd. De fijne tekst in het intro is geschreven door Sally Pittman. Met dank aan Jolanthe Lalkens, Mariska Bijl van Wilco Art Books en drukkerij Wilco.

  • Fotoboek ‘IN STILTE’ gearriveerd!

    Amersfoort 5 juni 2021

    Trots! Op 5 juni 2021 is mijn nieuwe fotoboek getiteld ‘IN STILTE’ gearriveerd.

    Het fotoboek IN STILTE neemt je mee op een verstilde reis door het Nederlandse landschap. De beelden zijn in zwart-wit en opgedeeld in 14 series met elk een eigen thema. Een korte poëtische tekst beschrijft per serie mijn gevoel bij de foto’s.

    Het gebonden fotoboek telt 102 foto’s verdeeld over 168 pagina’s. Door het grote en brede formaat gaat alle aandacht naar de fotografie. De druk in zwart-wit duotone geeft een extra dimensie aan de beelden. Het fotoboek is mijn ode aan het Nederlandse landschap. Het toont mijn schatten, allen gemaakt in de afgelopen 15 jaar.

    Je kunt het online bestellen via deze link. Of in de boekhandel kopen bij o.a. Boekhandel Veenendaal en De Algemene Boekhandel in Amersfoort, Boekhandel Broese in Utrecht, Boekhandel Den Boer in Baarn, Boekhandel Roodbeen in Nijkerk, de Larense boekhandel in Laren, boekhandel Kramer & van Doorn in Zeist of bij De Bilthovense Boekhandel in Bilthoven. Binnenkort verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Velde aan de Grote Markt in Groningen.

    Het fotoboek is tevens verkrijgbaar in Museum Flehite, museum Het Mondriaanhuis en in Museum Kade, alledrie in Amersfoort.

  • Fijn interview

    Amersfoort, 5 juni 2021

    Een bijzondere krant vandaag in mijn huis. Ik moest een half uur fietsen om drie exemplaren te bemachtigen. Daarin een dubbele pagina. Stil van. Dank Thijs, de AD/Amersfoortse Courant en hoofdredacteur Bart Lauret en zijn briljante opmaker. Twee pagina’s met alle aandacht voor het beeld en de tekst. Een cadeau. De landschapsbeelden zijn vergaard tijdens vele fotozwerftochten in de afgelopen 15 jaar.

    Interview door Thijs Tomassen in AD/Amersfoortse Courant van 5 juni 2021.
  • Een mening

    Amersfoort, 28 juni 2021

    In het voorjaar van 2019 werd ik door Ron Jagers (een bekende kunstenaar uit Amersfoort) op straat geïnterviewd. Geen voorbereiding, ik kom de beste man zomaar tegen, en krijg een microfoon onder mijn neus. Wat volgt zijn goede vragen. Van een kunstenaar waar ik van houd. Zijn vragen toen zijn nu nog steeds actueel. En dat is vaker met Ron. Luister terug met deze link. Kunst is leven.

  • Op de radio!

    Amersfoort, 17 juni 2021

    Op zaterdag 12 juni 2021 werd ik geïnterviewd door Radio M Utrecht in het programma Prettig Weekend. Onderwerp van gesprek is het Nederlandse landschap, ofwel een ‘Ode aan het landschap’. En een ode aan twee Amersfoortse musea (Museum Flehite en Het Mondriaanhuis) waar je een prachtige tentoonstelling kunt bekijken met het Nederlandse landschap als centraal thema. Ik mag in beide tentoonstellingen een aantal van mijn werken laten zien. Je kunt het luisteren hieronder. Met dank aan RTV Utrecht die uit het uur uitzending dit interview hebben gedestilleerd.

    Bron: Radio M Utrecht, RTV Utrecht.


  • Fotoboek IN STILTE bij de drukker!

    Amersfoort, 21 april 2021

    Afgelopen dinsdag 20 april zijn om 15:00 uur de persen gestart voor de 1e druk van mijn nieuwe fotoboek IN STILTE! Een bijzonder moment. Dit fotoboek neemt je mee op een poëtische fotoreis langs 15 jaar fotozwerven in foto’s. Het is met geen pen te beschrijven wat ik voelde toen ik een vel dat zojuist van de drukpers kwam onder ogen kreeg. Dank aan Mariska Bijl en Arthur Tomassen voor perfecte ondersteuning in de laatste fase tot de druk! Het boek verschijnt overigens halverwege mei aanstaande. Je kunt het fotoboek IN STILTE vooruitbestellen via deze link.

    Foto’s: Jolanthe Lalkens. Video: Mariska Bijl (Wilco Art Books).

error: Content is protected !!