Ode aan het landschap

22 oktober 2020:

Het komende themajaar staat in het teken van het landschap. Onder de titel ‘Ode aan het Nederlandse landschap’ wordt door verschillende organisaties en musea op diverse plaatsen aandacht besteed aan het landschap. Zo ook in het Mondriaanhuis in Amersfoort. Dit museum zal in de loop van volgend jaar een aantal landschappen van Piet Mondriaan tonen, samen met landschappen van drie kunstenaars uit de regio Amersfoort.

Tijdens deze bijzondere tentoonstelling mag ik een aantal van mijn fotokunstwerken tonen. De expositie is te zien vanaf 24 april 2021 tot 3 oktober 2021 aanstaande.

Het beeld hierboven is gemaakt aan de Dollard, in het Noordoosten van Groningen (februari 2019). Na ruim twee uur door sneeuwlandschappen te hebben gereden, stond ik om 9:30 aan de rand van dit prachtige gebied. Ademloos, en getroffen door schoonheid vergat ik bijna een beeld te maken. Het uitgaande tij had sneeuw en ijs meegenomen. Slechts een smalle strook bevroren oever was nog zichtbaar.

Onderstaand beeld is gemaakt in de Hertogin Hedwigepolder in Zeeuws-Vlaanderen (maart 2011). Dit is een van de beelden die – naast kunstwerken van de andere twee kunstenaars – tijdens de PR campagne van het Mondriaanhuis gebruikt zal worden.

error: Content is protected !!