Nagenieten met volle teugen.

Amersfoort, 25 oktober 2021

Aan alles komt een einde. Zo ook aan de tentoonstelling getiteld ‘Over velden en wegen‘ in Museum Flehite. Alleen al om deze titel wilde ik daar graag mijn werk laten zien. Als dan de wegen van een kunstenaar met die van directeur Onno Maurer van dit museum kruisen, ontstaat er eind november vorig jaar een fijn idee. Ik mag hem werk ter beoordeling insturen voor deze tentoonstelling. Per mail. Ik breng 10 werken afgedrukt op fine art barriet papier in het formaat A3. Er worden er vier uitgekozen. We kiezen voor het formaat 90 bij 60 cm. Een magisch gevoel. Geen idee hoe de tentoonstelling eruit komt te zien, hoe de werken worden gepresenteerd.

De situatie in de wereld noopt tot uitstellen van de opening van deze tentoonstelling, en dat is logisch. Ergens eind april, begin mei mag ik alleen het museum in. Want de tentoonstelling is al even klaar, en wacht op de nieuwsgierige blikken van haar bezoek(st)ers. Ik kijk en verwonder mij. Man, man, mijn werk hangt naast dat van Armando, een van mijn helden. In een van de zijzalen, waar twee van mijn werken hangen, staat een bank. Zitten en genieten met volle teugen. De wijze waarop deze tentoonstelling is samengesteld verdiend alle lof. De keuze, volgorde van de werken en de ambiance waarin je het kunt zien maken dat je hongerig blijft naar elk volgend werk. En stil blijft kijken, of als dat kan, zitten. En genieten.

Dank je wel Onno en de mensen die dit hebben mogelijk gemaakt!

Op de beelden is naast mijn werk een tweetal schilderijen (op verschillende foto’s) van Armando te zien, namelijk: het kunstwerk in zwart-wit: Gefechtsfeld 26-5-86, collectie gemeente Amersfoort. En het kunstwerk in kleur: Armando, Der Feldweg, 2017, collectie Armando Stichting, © Armando c/o Pictoright Amsterdam 2020.

error: Content is protected !!