Gezichten

Een portret vergt tijd, rust en bovenal echt contact met de persoon voor de camera. Het portret toont de ziel van de mens die wordt gefotografeerd. Het laat haar of zijn natuurlijke uitstraling zien, niet geposeerd. Ook bij een zakelijk portret geldt dit in mijn ogen, waarbij het bedrijfsmatige kader natuurlijk een rol speelt. Een portretsessie begint niet zomaar. Ik vind het belangrijk haar of zijn verhaal te horen en weten. Niet zomaar erop los klikken. Compositie van het beeld vind ik belangrijk. Anders dan anders zijn, enigszins ingetogen en toch opvallend, afwijkend. Je moet blijven willen kijken als je het portret ziet. Verder houd ik van een beeld met een fijn vervagende achtergrond. En fris uitgelicht. Extern licht dat ik altijd in ruime mate meebreng, volledig onafhankelijk van een stroombron. Het kan overigens maar zo zijn dat ik ter plekke besluit geen enkele lamp te gebruiken, maar het natuurlijke licht haar werk laat doen. Bij zakelijk fotografie vind ik een briefing van de opdrachtgever vooraf fijn. Als deze er niet is, maak ik er altijd zelf een, en deel deze met opdrachtgever(s). Ik heb gemerkt dat (vooral) bij individuele portretten die wordt gewaardeerd. Kledingadvies, meerder locaties, juiste planning qua tijdstip in verband met het licht, het zijn deze aspecten die uiteindelijk een perfect portret opleveren. En dat is waar het mij om gaat: de geportretteerde ziet zichzelf echt.

Client

DELA, Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie, VAPRO, USG People, BINCK, Samen Sterk Zonder Stigma, Akzo Nobel, MCO Health, Creyfs, Sanquin, Koninklijke Friesland Campina, Agrifirm

Een overzicht van portretten die ik heb gemaakt in de afgelopen jaren sinds 1999. Veelal als zakelijke opdracht voor bedrijven, organisaties of zelfstandig ondernemers. De foto's zijn bedoeld voor alle zakelijk in - en externe communicatie. Denk hierbij aan beeld voor een bedrijfsmagazine, brochure, krant, maandblad of website. Daarnaast maak ik tevens portretten voor particulieren.  En tot slot initieer ik regelmatig portretseries als onderdeel van mijn vrij werk. Zo ben ik begin dit jaar begonnen met een serie waar ik kunstenaars in beeld breng. In hun natuurlijke habitat, volkomen vrij en zichzelf. Mensen zijn een dankbaar onderwerp.

error: Content is protected !!