Agrarisch

D
e agrarische sector is een prachtige wereld. Wat mij het meeste raakt als ik werk voor deze bedrijfstak is de gedrevenheid en het positief met hun vak bezig zijn van de mensen die er werken. Ik zie altijd een onvoorwaardelijke liefde voor de koeien, geiten of schapen. Ik zie de aandacht voor het gewas als het in het voorjaar opkomt. Het genieten van een vers geploegd veld. Sinds 2005 heb ik voor een aantal opdrachtgevers verschillende foto-opdrachten uitgevoerd. Dit varieert van het portretteren van een boer of landbouwer tot het maken van een complete bedrijfsreportage in een fabriek voor diervoeding. De start van een agrarische fotoklus is altijd een bijzondere ontmoeting: het erf oprijden, elkaar de hand schudden en beginnen met koffie aan de keukentafel. Daarna een ronde over het bedrijf, waarbij ik direct zie welke plekken geschikt zijn voor mijn fotoserie. Ik vind het belangrijk het verhaal achter de ondernemer die ik moet fotograferen te horen, de mens te zien, tijd te nemen voordat ik mijn camera pak. Dit vertaald zich in beeld dat exact weergeeft wat binnen de vraag van mijn opdrachtgever past. Maar dan anders dan anders, met een menselijke uitstraling, zonder het zakelijke uit het oog te verliezen.

Client

Agrifirm Feed, Koninklijke Friesland Campina, Semex, AB Oost, Gezondheidsdienst voor Dieren, UGCN magazine, Nieuwe Oogst, CRV.

De beelden worden gebruikt voor bedrijfsmatige- en publicitaire doeleinden zoals bedrijfsmagazines, brochures, vakbladen, websites, dagbladen en tot slot persberichten. Maar ook interne communicatie en beeld specifiek voor aan de muur in de kantoren is onderdeel van een opdracht geweest.

error: Content is protected !!